Ik heb al heel wat cheesecakes uitgeprobeerd maar die van Mary Berry is toch wel heel erg lekker, lukt gewoon altijd en is best eenvoudig te maken.
Zomers met heerlijk rood zomerfruit en in de winter zijn daar genoeg alternatieven voor te bedenken. De vanillehangop hoeft er ook niet persé bij, maar is wel erg lekker en fris.
Ik geef jullie graag het recept door:

Cheesecake van Mary Berry

Benodigdheden

cake, 50 gr zachte boter, 175 gr basterd suiker, 450 gr roomkaas, 25 gr bloem, geraspte schil en het sap van 1 citroen, 3 eieren – gescheiden, 150 ml slagroom niet te dik geklopt
Voor de vanillehangop:
500 ml volle yoghurt, 2 vanillestokjes of vanille essence, poedersuiker
Voor het fruit:
blauwe bessen, bramen, frambozen, rode bessen, suiker, citroensap

Werkwijze

Verwarm de oven voor tot 160ºC. Neem een springvorm van 23 cm en bedek de bodem met plakjes cake. Doe de boter, suiker, roomkaas, bloem, geraspte citroen en sap en eidooiers in de kom van de KitchenAid of in een beslagkom en klop totdat het geheel glad gemengd is. Spatel er de geklopte slagroom doorheen.
Klop de eiwitten stijf maar niet droog en spatel deze eveneens door het mengsel. Schenk het mengsel op de bodem en strijk glad met een spatel.
Bak in de voorverwarmde oven gedurende 60 – 75 minuten of tot het geheel zich heeft gezet. Bij schudden is het mengsel nog een beetje bewegend in het midden. Zet de oven uit en laat de cheese cake met de ovendeur iets geopend er nog een uur in staan. Haal de cake uit de vorm en laat verder afkoelen.

Hang de yoghurt een dag van te voren in een doek en laat het vocht er uitlekken. Meng de yoghurt daarna met de merg van de vanillestokjes en wat poedersuiker.

Maak van een deel van de blauwe bessen een coulis: Met wat suiker langzaam verwarmen in een sauspan. Daarna pureren in een keukenmachine. Voeg wat citroensap toe en zonodig extra suiker naar smaak. Meng de resterende vruchten voorzichtig.
Serveer de cheese cake met de coulis en de vruchten, alsmede wat hangop.