Activiteiten

Veel van het keukengerei dat wij in onze kookwinkel in Nijmegen verkopen is door ons uitgeprobeerd en getest. In veel gevallen heb je de mogelijkheid om, voordat je een apparaat aanschaft, dit in gebruik te zien.

Regelmatig wordt er in onze kookwinkel gewoon lekker gekookt. Je bent van harte welkom om te komen proeven en genieten.
Het hele jaar door organiseren wij in onze winkel of op locatie activiteiten en je bent van harte welkom.
Hieronder vind je het overzicht.

zaterdag

11 mei

2019

Demonstratie Koffie | Espresso en Filterkoffie

Hoe zet je nu zo'n heerlijke espresso (waarbij je je zowaar in Italië waant) en welke machine past bij jou, je keuken en je budget? Hoe creëer je een romige cremalaag en welke temperatuur moet koffie hebben? Welke bonen zijn er en hoe maal ik ze zelf? Krijg antwoord op vragen zoals deze tijdens de demonstratie Koffie op zaterdag 11 mei, van 11:00-17:00.

Barista Jessica komt naar onze kookwinkel om je de fijne kneepjes van het koffie zetten te leren, met twee machines in de hoofdrol: de professionele espressomachine van ECM en de filterkoffiezetmachine van Espressions. Twee totaal verschillende werelden; ontdek welke jij het lekkerst vindt.

Kom zeker langs als je geïnteresseerd bent in koffie, je je wil oriënteren op een nieuwe koffiemachine of als je gewoon zin hebt in een lekker bakkie.

Kijk hier voor meer informatie over de espressomachines van ECM

Kijk hier voor meer informatie over de filtermachine van Espressions

Van 11:00 tot 17:00 uurzaterdag

18 mei

2019

Koken met de pannen van Demeyere

Goed en lekker koken begint met goed gereedschap. Wil jij thuis ook geweldige resultaten bereiken maar weet je (nog) niet welk kookgerei je daar voor nodig hebt? Kom dan langs op 18 mei tijdens onze demonstratie Pannen van Demeyere.
Je ziet hoe je thuis zelf het optimale resultaat bereikt (voor ieder type bereiding) en je krijgt tips & trics voor een geweldige saus, een perfecte steak, krokant gebakken aardappeltjes of een gebakken visje uit een RVS pan.

Demeyere staat voor topkwaliteit: hoogwaardig RVS kookgerei om te bakken, koken, sudderen, wokken en om sauzen te maken. Elke pan wordt ontworpen met het specifieke doel van die pan in gedachten.
Koken met Demeyere is net even anders, het is soms even wennen, maar met de juiste kennis lukt het absoluut en wil je vaak niet meer anders.
Kom langs op deze zaterdag en zie en proef het verschil!

Van 11:00 tot 16:00 uurzondag

26 mei

2019

Demonstratie Big Green Egg | Mini Masterclass

Ervaar de specifieke smaken die je met de Big Green Egg (kamodo) kunt bereiken en maak kennis met deze manier van buiten koken.
De Big Green Egg is een keramische barbecue waarmee je dankzij de eivorm en kwaliteit van het dubbelwandige keramiek tot op de graad nauwkeurig kan bereiden. Een heuse outdoorcooker waarop je kunt grillen, bakken, koken, roken, stoven en slowcooken.

Tijdens de demonstratie ontdek je dat de Big Green Egg veel meer is dan een gewone barbecue. Hoor en zie de diverse kooktechnieken en raak geïnspireerd door de uitgebreide mogelijkheden!

De BGE kok geeft twee Mini Masterclasses op zondag 26 mei van 13:00-14:30 en van 15:00-16:30, buiten voor onze kookwinkel aan de Houtstraat.

Ben je je aan het oriënteren op een kamado of heb je er al een en wil je meer weten? Kom dan zeker langs!

Kijk hier voor meer informatie over Big Green Egg

Van 13:00 tot 16:30 uurdonderdag

26 september

2019

De messenslijper in onze winkel

Donderdag 18 april is Johan Kunst weer in onze winkel voor het nodige slijpwerk: koksmessen | keukenmessen | tafelmessen | scharen.

Kom langs tussen 13:00 en 19:00 uur of lever het slijpwerk vooraf bij ons in.

Bekijk hier de slijper aan het werk.

Van 13:00 tot 19:00 uur