Ondanks dat ik niet echt een theeleut ben, vind ik het wel interessant om te experimenteren met thee. In de winkel vond ik het Theekookboekje van Tonia George (Veltman Uitgevers). Ik koos voor de pure chocoladetruffels met Earl Grey. En ik moet zeggen… ’t was een geslaagd experiment!

Benodigdheden voor circa 30 truffels

350 ml volle slagroom, 4 el Earl Grey theeblaadjes (biologisch), 250 gram pure chocolade Tony Chocolonely, 30 gram gezouten roomboter, cacaopoeder

theezeef, (vierkante) bakvorm 20x20cm, bekleed met bakpapier

Werkwijze

Je start met 300ml room in een sauspannetje samen met de blaadjes thee. Dit breng je samen aan de kook en vervolgens laat je de thee zo’n 15 minuten trekken met het vuur uit. Ondertussen ga je aan de slag met de chocolade.
Breek de chocolade in stukken en smelt het samen met de roomboter au bain-marie.

Zeef vervolgens de thee boven een kom en druk de theeblaadjes goed uit. Zorg ervoor dat je hiervan 250 ml room overhoudt. Het kan zijn dat de theeblaadjes te veel vocht hebben opgenomen. Vul dus eventueel aan met de room die over is tot je weer 250 ml hebt.

Meng de chocolade met de room tot een fluweelzachte massa. Giet het in de bakvorm die is bekleed met bakpapier en strijk tot een glad geheel. Geef het minimaal twee uur de tijd om op te laten stijven in de koelkast.

Snij het geheel in circa 30 stukjes en maak de truffels af met een laagje cacaopoeder.
Et voilà, je hebt truffels met een hoofdletter Thee!

Smakelijk! Groetjes, Lotte

Ps: bewaar de truffels in de koelkast en eet ze binnen drie dagen op.

chocoladetruffels met thee Koken met thee - chocoladetruffels