Op de belangrijkste beurs van het jaar, de Ambiente in Frankfurt, werden we verrast door een nieuw en uniek product; La Cotte de Mailes, Chainmail, oftewel een maliënkolder voor het braden in de oven. Met name heel geschikt voor vlees, gevogelte en groentes.

De Roast Easy maliënkolder is een lap van 40×40 cm die je over je gebraad legt. Het resultaat is een gebraad met een perfect gebruinde en krokante buitenkant en dat terwijl al het vocht behouden blijft en het gebraad niet krimpt. Hiermee vervang je aluminiumfolie en voorkom je opspattend vet. Ook wanneer je een gebraad moet laten rusten leg je de kolder er overheen. Steeds opnieuw te gebruiken dus!

De test

Tijd voor de test! Ik heb een recept van Yvette van Boven gekozen; poussins gevuld met een mix van diverse kruiden en knoflook, peper en zout. Je legt de poussins in een braadslede, vervolgens de maliënkolder er overheen en dit laat je zo’n drie kwartier braden. De laatste tien minuten ging er een mix van paddenstoelen met diezelfde kruidenmix mee de oven in.

Het resultaat

We aten perfect gebraden poussins; een knapperige buitenkant, sappig van binnen en een schone oven! Voor ons een absoluut succes, dit product voegt echt weer wat toe. Uiteraard gaan we door met testen van groentes en grotere braadstukken. De Roast Easy is vanaf nu verkrijgbaar in onze winkel en webshop.

Hieronder het resultaat in beeld, het recept komt uit het boek Home Made van Yvette van Boven.

Roast Easy roasting mat Roast Easy malienkolder