Op 6 september kwam Yotam Ottolenghi's nieuwste kookboek SIMPEL uit, zowel in Engeland als in Nederland. Dus dit weekend direct twee recepten uitgeprobeerd.
Allereerst de Pittige gehaktschotel met een korst van limabonen. Het deed me denken aan een jachtschotel maar dan met de specifieke smaken van het midden-oosten van Ottolenghi. De rozenharissa kon ik niet vinden in Nijmegen, dus heb ik gewone harissa gemengd met Nielsen-Massey's rosewater. Van Nielsen Massey hebben we diverse vanille essences (dit zijn de echte die ook door chefs gebruikt worden) en diverse andere essences zoals het rozenwater, amandel, chocolade, coffee, pepermunt etc..
Heerlijk recept en gemakkelijk te maken. Je begint met het gehaktmengsel. Later maak je de puree van limabonen (boterbonen). Dit strijk je er over heen en besprenkel je met olijfolie.
Het resultaat is een heerlijke, anders dan anders, ovenschotel.

 

 

 

Het tweede gerecht dat ik maakte was de Vijgenclafoutis met tijm. Heerlijk, niet te zoet en ook weer zo'n makkelijk recept.
Je ziet onderstaand de verschillende stadia van bereiding. Wij aten het met wat creme fraiche.
Ja ook dit kookboek van Yotam Ottolenghi wordt weer een veel gebruikt boek.