Een van mijn favoriete recepten en hét gerecht waar een van mijn kinderen altijd naar vragen is… Ooit eens gegeten in een Italiaans restaurant in Utrecht. Hoopvol achterhaald hoe het bereid was en wat de Italianen er nu precies mee deden. Later vond ik een receptje op de binnenkant van een pak Mascarpone en heb er een eigen recept van gemaakt.
Tiramisu vind je tegenwoordig overal en ik heb het ook op heel veel plekken in binnen- en buitenland geprobeerd. Toch vind ik dit recept nog steeds het allerlekkerst. Soms, maar dan ook heel soms, is hij elders ook erg goed maar van dit recept zul je nooit spijt krijgen.
Zomers varieer ik wel eens met zomerfruit en frambozenlikeur, of aardbeien gecombineerd met limoncello en hele dunne schijfjes citroen bovenop.
Ga aan de slag, maak een foto en geef ons je commentaar!

Tiramisu (6 personen)

In dit gerecht wordt blanke rum gebruikt. Je kunt in plaats van rum ook een ander drankje proberen, zoals Marsala of Amaretto (maar vind ik minder lekker).
Het lekkerste wordt de Tiramisu als die een dag vóór opeten is klaargemaakt.

Benodigdheden

500 gram mascarpone
1 1/2 pak lange vingers (de échte Italiaanse zijn ’t lekkerst)
1 kopje espresso of sterke koffie
2 eetlepels blanke rum
4 eieren
100 gram poedersuiker of basterdsuiker
beetje cacao

Werkwijze

Eieren scheiden. Klop de eidooiers met de suiker los totdat een crêmekleurige massa ontstaat. Spatel vervolgens de mascarpone en de rum er doorheen.
Klop nu ook 2 eiwitten stijf en spatel deze door het mascarponemengsel heen om dit meer luchtigheid te geven.
De lange vingers heel even in de espresso dompelen. Bouw in een schaal lagen op van afwisselend lange vingers en mascarponemengsel. De bovenste laag moet mascarpone­-mengsel zijn.
Laat een paar uur koelen in de koelkast. Bestrooi vlak voor het opdienen met cacao.

Tiramisu Tiramisu met witte rum Tiramisu Zus en Zo Keukengerei Tiramisu zelf thuis maken