Boot Koffie

Boot Koffiebranders

Boot heeft al sinds 1973 de missie om je de beste koffie van de wereld aan te bieden. Boot Koffie is van de hoogste kwaliteit omdat vakmensen, van koffieboer tot Barista, met liefde en respect hun werk verrichten.


Dagelijks roosteren de branders van Boot de koffiesoorten op ambachtelijke wijze. Dit betekent dat ze handmatig en sensorisch te werk gaan; alle zintuigen worden gebruikt om iedere oogst tot een optimaal smaakresultaat te laten komen. De aandacht en kennis die in het hele productieproces wordt gegeven, zorgt voor de uitstekende kwaliteit van Boot koffie. En dat proef je.


Boot Koffie is een groot voorstander van samenwerken met koffieboeren die natuurlijk en biologisch gecertificeerd werken. De langzame groei en rijping van de koffiebessen brengen juist die geweldige smaken in de koffie naar voren. Daarnaast is een goede prijs voor de koffieboeren een vanzelfsprekend onderdeel in hun missie. Zij betalen de koffieboeren tot soms wel 50% boven de gangbare Fair Trade koffieprijzen. Zij selecteren zelf hun plantages en importeren zo veel mogelijk Direct Trade. Dit betekent dat ze rechtstreeks contact hebben met de koffieboeren die zoveel mogelijk profiteren van hun eigen product.


De koffieboeren waarmee Boot werkt, gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke middelen op hun land en proberen harmonieus te leven met de omgeving. Veel van die boeren werken helemaal biologisch. Verschillende koffiesoorten van Boot Koffie dragen het SKAL EKO keurmerk, dat staat voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland.

Meer informatie op de website van Boot: Boot Koffie.

3 artikel(en)

per pagina

3 artikel(en)

per pagina