Bunbury Boards

Bunbury Ierse snijplanken

Het Lisnavagh landgoed in Ierland is al gedurende 300 jaar in bezit van Lord Rathdonnel en zijn familie, the Banbury’s. Het landgoed is 320 ha groot en bestaat uit een werkend boerenbedrijf en uit bossen. Om zijn familie te helpen en het landgoed financieel overeind te houden richtte William Bunbury in 2001 het Lisnavagh Timber Project op. Ambachtsmensen uit de buurt gebruiken gevallen en dood hout van het landgoed en de omgeving voor o.a. meubels en restauratie van huizen en sinds 2008 de Bunbury Boards oftewel snijplanken.

De snijplanken komen van bomen van 16 verschillende soorten Iers hardhout dat omgewaaid is of gekapt moet worden door beschadigingen. Er is dus sprake van een duurzame productie. Voor elke gebruikte boom wordt een nieuwe boom geplant. Op deze manier zorgt het landgoed voor werkgelegenheid, actief behoud van bossen en landschap en restauratie van oude gebouwen (met Iers hardhout).

Elke snijplank is op de achterzijde gebrandmerkt met een unieke nummercodering. Na aankoop van een plank kunt u op de website www.bunburyboards.com met de codering informatie over de boom bekijken en downloaden.

17 artikel(en)

per pagina

17 artikel(en)

per pagina