Herder

Herder Windmolen messen

Wat is beter? Roestvast of niet roestvast? Dat is de vraag waar het in de productie van Herder uit Solingen in Duitsland om draait.
Het familiebedrijf Herder is nog steeds een ambachtelijk bedrijf en wereldwijd bekend door het roestende "molenmesje" (de molen uit het logo van Herder).
"Roestende" messen werden al lang gemaakt voordat er roestvast stalen messen gemaakt werden.
"Roestende" messen worden gemaakt uit Carbonstaal dat beter gehard kan worden en daardoor langer scherp blijft. Dus maakt de firma Herder naast roestvast stalen messen vooral "roestende" messen met als bekendste voorbeeld het Herder of Molen schilmesje.

Herder is een van de weinige bedrijven in de wereld die nog gebruik maakt van de zogenaamde "dunschliff" een speciale manier van slijpen en nog een leermeester heeft voor het zogeheten "blaupfliesten". Dit is een speciale manier van polijsten waardoor het mes dunner en scherper is.

Het ambachtelijk familiebedrijf is voortdurend bezig met innovaties. Zo is een prachtige serie visfileermessen ontworpen samen met Sterrenchef Edwin Vinke van restaurant De Kromme Watergang en worden de speciale messen vakkundig met de hand gemaakt in de Herderfabriek in Solingen.

 

21 artikel(en)

per pagina

21 artikel(en)

per pagina