Wüsthof Epicure

Wusthof Epicure messen

De EPICURE serie messen van WÜSTHOF is het keukengereedschap dat alle uitdagingen in de keuken aankan. Het verenigt de deugden van twee filosofieën: de efficiëntie en lichtheid van Japanse messen gecombineerd met Duitse kwaliteit en veiligheid. Bij de ontwikkeling van EPICURE is al het overbodige weg gelaten en al het noodzakelijke geoptimaliseerd.

Het zwaartepunt bij de EPICURE serie ligt in het midden van het mes. Mede door de scherp afgeronde punt zijn de messen erg prettig in gebruik en kan met gemak een perfecte snijbeweging gemaakt worden.

Het lemmet van alle EPICURE messen is breder vormgegeven, waardoor er meer druk op het snijgoed wordt uitgeoefend en ze duidelijker efficiënter werken. De bredere vorm zorgt bovendien voor meer veiligheid en voelbaar meer precisie bij het snijden.
Het lemmet is gemaakt uit één stuk X50CrMoV15 messenstaal, van hoge legering gesmeed en gehard met 58° Rockwellhardheid. Het is geslepen onder een hoek van 15 graden.

De nieuw vormgegeven krop beschermt de vingers efficiënt, zodat deze niet in aanraking komen met het scherpe lemmet, en zorgt voor voor meer veiligheid en controle tijdens het snijden.

Het profiel van het handvat – in het voorste deel vrij breed gevormd en naar achter toe smal toelopend – is aangepast aan de natuurlijke grijpbeweging van de hand. De handgreepdelen zijn gemaakt van natuurlijke vezels en hars - aangenaam warm als hout, robuust als kunststof.
De greep is bevestigd met 2 aluminium klinknagels en van krop tot lemmet is de aansluiting met de handgreepdelen volledig naadloos.

4 artikel(en)

per pagina

4 artikel(en)

per pagina